Следвайте Гласове в Военният потенциал на почти всички големи държави от

...
Следвайте Гласове в Военният потенциал на почти всички големи държави от
Коментари Харесай

Путин: Русия ще постигне всички цели в Украйна, армията ни става все по-силна

Следвайте " Гласове " в 
Военният капацитет на съвсем всички огромни страни от НАТО се употребява интензивно против Русия. Независимо от това задачите на " специфичната военна интервенция " сигурно ще бъдат изпълнени, а сигурността ще бъде обезпечена на всички съветски територии, съобщи президентът на Русия Владимир Путин на разширеното съвещание на колегията на съветското министерство на защитата. Путин акцентира, че съветските военни в зоната на специфичната военна интервенция работят самоуверено и непоколебимо. 

" Искам още един път да благодаря на всички, които през днешния ден извършват своя дълг. Благодаря на танковите екипажи, парашутистите, артилеристите, мотострелците, сапьорите, сигналистите, водачите, бойците от специфичните сили и Противовъздушна отбрана, моряците, военните топографи, логистичния личен състав на Федералната работа за защита и други елементи за метода, по който се биете.
" Всички те извършват с достолепие своя боен дълг, рискуват живота си, не пестят старания и в случай че е належащо, прикриват своите сънародници ", сподели президентът.
Той изрече специфична признателност на военните медици, които самоуверено избавят воините с риск за личния си живот. Той също по този начин благодари на военните и гражданските строители за построяването на укрепления и жизненоважна инфраструктура в региона на военната и гражданската защита, за помощта при възобновяване на гражданските здания в освободените региони. 

В своето изявление на заключителното годишно съвещание на висшите ръководители на съветската защита Путин сподели, че военният съюз НАТО употребява цялостните си военни качества против Русия и прикани присъстващите военни водачи да употребяват бойния си опит от Сирия и от продължаващата 10 месеца " специфична военна интервенция " в Украйна, както я назовава Москва.
" Частичната готовност разкри някои проблеми, добре известни на всички, които би трябвало да бъдат решени неотложно. На първо място е належащо да се модернизира системата на военните комисариати. Това се отнася до цифровизацията на базите данни, взаимоотношението с локалните и районните управляващи, актуализирането на системата за гражданска и териториална защита, взаимоотношението с индустрията. Трябва да се усъвършенства системата за струпване и предпазване на военно съоръжение и материални запаси за развръщане на частите и формированията при готовност. "
" Искам от Министерството на защитата да се отнася с внимание към всички цивилен начинания. Включително да вземате поради рецензиите и да им отговаряте вярно и в точния момент. Разбираема е прочувствената реакция на хората, които виждат проблеми, а проблеми в една толкоз огромна и комплицирана работа, несъмнено, постоянно има. Но сигурно би трябвало да чуем тези, които не премълчават съществуващите проблеми, а се стремят да дадат своя принос за тяхното решение. "
Путин даде обещание да даде на въоръжените си сили всичко, което изискат в поддръжка на военната акция в Украйна. Той сподели, че няма финансови ограничавания за това, което държавното управление ще даде на въоръжените си сили. Но в това време удостовери, че няма да има прекосяване към икономика на военни релси.
" На бойното поле няма дреболии. И медицинските комплекти, и храната, сухите дажби, униформите, обувките, защитните каски, бронежилетките - всичко би трябвало да е съвременно и модерно. "
" В началото на януари идната година фрегатата " Адмирал " от флота на Съветския съюз " Горшков " ще влезе в бойна подготвеност с най-новите, дублирам, без аналог в света, хиперзвукови ракетни системи с морско базиране " Циркон ". "
Путин поздрави съветските бойци и началниците им като " герои " поради метода, по който се борят. " Сражавате се - не се багра от такива съпоставения, това не са високопарни думи - точно като героите от 1812 година, от Първата международна или Великата отечествена война ".
Путин добави, че Русия би трябвало да обърне особено внимание на значимото значение на дроновете в спора и сподели, че хиперзвуковата съветска ракета " Сармат " – известна и като " Сатана II ", ще бъде подготвена за разполагане в близко бъдеще.
" Опитът от специфичната военна интервенция сподели, че потреблението на безпилотни летателни апарати е станало съвсем навсякъде и подобен боеприпас би трябвало да има в бойните елементи. Безпилотните самолети би трябвало да бъдат свързани, интегрирани в единна разследваща мрежа. Имаме добър опит в създаването на неповторими подводни дронове. И знам, че промишлеността е в положение да сътвори необятна гама от въздушни и наземни дронове с най-хубавите и най-високи тактически и механически характерности, в това число детайли на изкуствен интелект. "
" Равнището на актуалните оръжия в стратегическите нуклеарни сили надвиши 91%. Продължава превъоръжаването на полковете на Стратегическите ракетни войски с хиперзвуковата бойна глава " Авангард ". В близко бъдеще междуконтиненталните балистични ракети " Сармат " за първи път ще бъдат сложени на бойно дежурство. "
" Ще продължим да поддържаме бойната подготвеност и да подобряваме качествата на нуклеарната триада. Това е главната гаранция за опазване на нашия суверенитет и териториална целокупност, стратегическия паритет и цялостния баланс на силите в света. "
Путин означи още, че военнослужещите би трябвало да разполагат с всичко на най-високо равнище. " Необходимо е да се оборудват войските с принадлежности за нощно виждане, висококачествени мерници, снайперски пушки от ново потомство ", сподели той. " Всичко, от което се нуждае един войник, би трябвало да е съвременно, комфортно и надеждно. Предлагането би трябвало да се основава на действителните потребности. Ако някои ведомствени разпореждания са остарели, те би трябвало да бъдат изменени бързо ", добави Путин в миг, когато войната е покрай края на десетия си месец.
В изявлението си министърът на защитата Сергей Шойгу акцентира, че специфичната военна интервенция ще продължи до осъществяването на поставените задания. 
Той съобщи, че съветските военнослужещи в Украйна се борят там с " обединените сили на Запада ".
Шойгу информира също по този начин, че Москва възнамерява да употребява два окупирани украински пристанищни града на Азовско море.
" Пристанищата в Бердянск и Мариупол действат изцяло. Планираме да разположим там бази за поддържащи плавателни съдове, аварийно-спасителни служби и кораборемонтни подразделения на военноморските сили ", добави Шойгу.
Шойгу направи и някои оферти:
    - Поетапно увеличение на наборната възраст от 18 на 21 години и увеличение на възрастовата граница до 30 години;
    - увеличение на числеността на въоръжените сили до 1,5 милиона бойци, в това число 695 000 военнослужещи на договор;
    - предприемане на мерки за основаване на група войски в северозападна Русия, като вземе поради желанието на НАТО да построи боен потенциал наоколо до границите. 
След Шойгу думата още веднъж взе Владимир Путин. 
" Нашите стратегически съперници имат за цел раздробяване на нашата страна. Тази цел не се е променяла през вековете. А ние от наша страна постоянно сме имали различен метод, постоянно сме желали да бъдем част от този така наречен цивилизован свят. Но след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики се оказа, че цивилизованият свят не ни желае. Аз персонално се пробвах да сближа Русия и Запада. В отговор на това Западът използваше терористи, с които сякаш се бореше, на територията на Кавказ. Нашите политически противници започнаха да промиват мозъци към нас и по-специално в Украйна. Ние в продължение на десетилетия опитвахме построим връзки с тях, давахме им какво ли не, само че без резултат. Противникът работеше надъхано и би трябвало да признаем дейно...
Нямаме защо да се укоряваме. Винаги сме считали украинския народ за приятелски народ. Все още мисля по този начин. Това, което се случва, е, несъмнено, наша покруса. Нашата обща покруса. Но това не е резултат от нашата политика ", сподели Путин и се съгласи предложенията Сергей Шойгу за съветската войска.
 
Източници: Българска телеграфна агенция, dnevnik.bg, ria.ru, dnes.dir.bg, ТАСС
 
 
 
 
 
21 Дек 2022129721 Дек 202266021 Дек 202213421 Дек 202286521 Дек 2022370921 Дек 2022321КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202271409 Дек 2022103917 Дек 202291117 Дек 2022241
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР